Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Cinema läggs ned

Publicerad: 29 november 2011, 14:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Filmtidningen Cinema läggs ned. Anledningen är dålig annonsförsäljning.


– Vi har fått veta av förlaget att det inte fungerar ekonomiskt och att det är en problematisk annonsmarknad, säger Elin Larsson till dagensmedia.se.

Hur känns det?

– Jag visste redan när jag gick in att det var en tidning som brottades med ekonomiska problem. Vi har vänt den nedåtgående trenden men det räckte inte.

Tidningen går i graven vid årsskiftet. Redaktionen består i dag av Elin Larsson och en redaktör, som nu alltså mister jobbet. De kommer nu att försöka hitta nya projekt "i samma stil", säger hon.          

Cinema hette tidigare "Allt om Film" men bytte senare namn till Cinema. Den ges ut av It is media en gång i månaden.

Så sent som i somras släppte tidningen en Ipad-version som beskrevs som "det första steget i en långsiktig satsning på digitala och interaktiva medier".

Det sista numret av Cinema kommer ut den 6 december.

– Vi vill renodla vår strategi att fokusera på inredning, design och arkitektur och där passade Cinema inte in. Dessutom är filmbranschen är en tuff annonsmarknad, säger Jacop Merlini, vd på It is media.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.