Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Chics dundertabbe – avslöjade vinnarna i förväg

Publicerad: 23 augusti 2011, 11:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Årets Chicaste-galan går av stapeln på Berns imorgon. Men vinnarna har redan avslöjats – av Chic själva.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaChicCharlotta Flinkenberg

Det var tidigare i dag som Chic skickade ut pressmeddelandet med vinnarna i morgondagens Chic gala.

Embargot är satt till imorgon, men en miss hotar nu att sätta käppar i hjulet för galan. Vinnarna offentliggjordes nämligen i det senaste numret av Chic – som gick ut till prenumeranterna redan igår.

När dagensmedia.se når Chics chefredaktör Charlotta Flinkenberg är hon i full färd med att förbereda inför morgondagens festligheter.

– Ja det blev jättetokigt, men det hade kostat 200 000 kronor att stoppa hela upplagan. Däremot lyckades vi dra tillbaka Stockholmsupplagan så att gästerna på festen inte ska hinna läsa den. Vi hade gärna velat stoppa prenumerationsutskicket men vi får helt enkelt lära oss till nästa gång.

Vad var det som gick snett?

– Vi brukar ha den här festen på en tisdag vilket gör att vi oftast klarar marginalerna. Nu är festen på en onsdag och det ställde till det. Vi kan inte heller försena utgivningen med en dag eftersom att vi har ett väldigt komplicerat system. Hade vi stoppat tidningen hade prenumeranterna fått vänta en hel vecka och då kände vi att det var bättre att ge ut tidningen.

Trots missen är Charlotta Flinkenberg vid gott mod.

– Vi ser inte det här som ett superstort problem. Om någon får reda på vinnarna i förväg, so what? Det är inte som Oscarsgalan där alla vinnarna måste hållas jättehemliga. Vi tycker det är viktigare att fokusera på att ha en bra fest i morgon. Det kommer bli en alldeles förträffligt chic gala.

Jag antar att det är full rulle på redaktionen?

– Ja det är ett fullständigt kaos här och alla springer runt som yra höns. Jag ska ha sex ombyten med mig och en klänning är för liten medan en är för stor. Men det är precis som det ska vara. OTW tar hand om allting på galan så jag utgår från att vi ger ett oerhört proffsigt intryck, säger hon och lägger till:

– Även om alla redan vet vinnarna tror jag att de kommer bli glada över att se dem live. Vi har en del trumfkort och kommer faktiskt att bjuda på en hel del överraskningar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.