Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Chefredaktören lämnar Alma Talents juridiktitlar

Publicerad: 12 september 2018, 13:03
Uppdaterad: 12 september 2018, 13:06

Christina Öst lämnar Alma Talent för Lärarförbundet.

Christina Öst slutar som chefredaktör på Alma Talents titlar Lag & Avtal, Arbetarskydd och Personal & Ledarskap.


Ämnen i artikeln:

Alma Talent

I maj 2017 tillträdde Christina Öst som chefredaktör för Lag & Avtal samt Arbetarskydd. Sedan slutet av förra året är hon även chefredaktör för hr-tidningen Personal & Ledarskap som då förvärvades från Epok Media.

Hennes nya arbetsplats blir Lärarförbundet, där hon får en roll som biträdande chef för nya avdelningen kommunikation, marknad och journalistik med 60 medarbetare.

– Det känns som ett jättekul uppdrag och i och med det här lämnar jag journalistiken. Det är en chans för mig att lära mig massa nya saker inom kommunikation och marknad, säger Christina Öst.

Så sent som i somras valde Alma Talent att avveckla sin eventavdelning och dessutom såldes Dagens Media till Bonnier Business Media. Nyligen fick även Alma Talents vd Ulf Magnusson sluta.

– Det är ju ingen hemlighet att Alma Talent haft ett par tuffa år. Därför känns det extra roligt att Lärarförbundet satsar stort på kontakten med medlemmarna.

Christina Öst har även tidigare arbetat inom fackliga organisationer. Hon har bland annat varit chefredaktör för Karriär, som ges ut av Jusek, och chefredaktör för Civilekonomerna.

Vem som tar över som chefredaktör på Lag & Avtal, Arbetarskydd och Personal & Ledarskap är ännu inte klart.

– Vi tittar på det just nu. Det är fina och starka varumärken och siffrorna ser bra ut, så jag hoppas att det även fortsatt ska gå bra.

Christina Öst tillträder sin nya roll på Lärarförbundet under oktober.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.