fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Chef och Shortcut i omslagsbråk

Publicerad: 14 februari 2012, 13:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:26

Tidningen Chefs nya omslag är mycket likt Shortcuts etta från 2010. ”Jag ser det som ett varumärkesintrång”, säger Mia Berin Kamlén, digitalchef på Shortcut.


RL

Rebecka Lindberg


Tidningen Chef gjorde nyligen om formen och det första numret med det nya utseendet kommer ut den här veckan. Logotypen skrivs nu med en svart sans seriff och omslaget har en vit ram – precis som Shortcut.

Shortcuts Mia Berin Kamlén säger att det finns en risk att tidningarna förväxlas, trots att Shortcut har gjort några ytterligare justeringar på sin etta sedan 2010.

– Det var till och med en kollega som frågat om vi har Henrik Dorsin på omslaget på nästa tidning, säger Mia Berin Kamlén och fortsätter:

– Man skulle kunna tro att det är en systertidning. Men vi får väl ta det som en komplimang att de vill se ut som oss.

Det var via Chefs Facebooksida som Shortcut uppmärksammade likheterna. Deras kommentar om likheterna togs dock snabbt bort ur kommentarfältet, berättar Mia Berin Kamlén.

– Man borde ifrågasätta om designbyrån verkligen gjort sitt jobb. Det känns snopet att det inte är en ny form så som de lanserar det, säger Mia Berin Kamlén.

Cissi Elwin Frenkel, chefredaktör på Chef, tror inte alls att tidningarna kommer att förväxlas.

– Jag tycker inte de är särskilt lika. Vi har helt olika målgrupper också, säger hon.

Sedan i april har redaktionen på Chef pratat om att göra om tidningen och i somras började samarbetet med designbyrån Hjärta/Smärta som de senaste månaderna har jobbat med tidningens nya utseende.

– De som ritat tidningen kände inte ens till Shortcut. Det är inget vi haft med oss att försöka likna dem, säger Cissi Elwin Frenkel och fortsätter:

– Jag är väldigt glad och nöjd med den nya formen.

Hon beskriver deras nya form som lite renare och mindre plottrig, men fortfarande varm och glad. Inför redesignen har de tagit in nya fotografer och illustratörer.

– De tre närmsta åren kommer 40-talisterna att gå i pension och då blir det 50 000–75 000 nya unga chefer som vi måste kännas angelägna för, säger Cissi Elwin Frenkel.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev