söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Cannabistidningen siktar mot börsen

Publicerad: 30 juli 2021, 06:49

Foto: Pressbild

Aureum Life äger nyhetssajten Cannabis i fokus, men kanske inte länge till. I ett pressmeddelande säger vd:n att målet är att knoppa av publicistverksamheten. ”Det roligaste för nyhetssajten är om den till så stor del som möjligt kan ägas av sina läsare”, säger hon i pressmeddelandet.


Alicia Price

alicia.price@dagensmedia.se


Aureum Life är ett läkemedelsföretag, specifikt inriktat på smärtbehandling och medicinsk cannabis. Cannabis i fokus är Sveriges första och enda nyhetssajt som rapporterar specifikt om drogen. 

Nu meddelar alltså vd:n, Therese Nader, att man vill föra verksamheten till börsen. Bland annat, menar hon, för att Aureum Life själva saknar erfarenhet inom mediebranschen.

– Vi på Aureum Life känner att vi inte har tid eller erfarenhet för att långsiktigt driva en nyhetskanal. Vi har genom Arbetsförmedlingens platsannonser drivit en lyckad rekrytering av talanger och experter på media och nyhetsrapportering, därför låter vi nu experterna ta över. Det roligaste för nyhetssajten är om den till så stor del som möjligt kan ägas av sina läsare, säger hon i pressmeddelandet.

En spridningsemission har påbörjats och väntas vara klar i slutet av augusti. Målet är att Cannabis i fokus ska vara ett noterat bolag inom sex månader.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev