Calle Schulman rasade mot Aftonbladet – tvingas pudla

2016-02-17 15:12  

Aftonbladet Boom publicerade igår ett klipp över sex saker som Calle Schulmans dotter Penny Schulman lärt oss. Först rasade Calle Schulman på Twitter då han inte givit sitt tillstånd. Nu visar det sig att alltihop var ett missförstånd.

Aftonbladet Boom är Aftonbladets webb-tv satsning riktat mot unga. Igår publicerade de ett klipp på Facebook med "6 saker vi lärt oss av Penny Schulman".

I dag uppmärksammades Calle Schulman på detta via Emanuel Karlsten på Twitter. Först rasade Schulman och krävde ersättning av Aftonbladet för att ha publicerat hans material utan tillstånd från honom.

"Hej @Aftonbladet ! Hur resonerar ni här? Laddar hem annans material och publicerar som eget?". Skrev Schulman på Twitter och några minuter senare lade han ut en ny tweet.

"Hej igen @Aftonbladet ! Hör gärna av er till mig så kan ni komma med förslag på ersättning. Annars tar jag gärna en upphovsrättslig match."

En synligt uppretad Schulman skrev senare:

"Tycker det känns fel att @Aftonbladet tjänar pengar på innehåll de tagit utan att fråga. Ge pengarna till oss så går de till välgörenhet".

Nu visar det sig att alltihop var ett stort missförstånd.

– Calle fick ett mejl i december av oss och hade då godkänt publiceringen. Han hade glömt detta. Allt är bara ett stort missförstånd, säger Lotta Falcker, Aftonbladets programchef för Aftonbladet TV och ansvarig för Aftonbladet Boom, till Dagens Media.

Efter att Schulman insett sin miss lade han ut följande:

"Miss av mig. Raderar mina tweets om detta. Fick inte intrycket att det skulle bli så här. Kände därför inte igen.@Aftonbladet"

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt