Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Café släpper hyllade reportaget gratis i Ipad

Publicerad: 15 November 2013, 13:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:56

Café-medarbetarna Staffan Heimerson och Niclas Hammarström vann igår Tidskriftspriset 2013 för reportaget ”Infernot inifrån”. Nu släpper Café reportaget gratis i en specialutgåva för Ipad.


Ämnen i artikeln:

TidskriftsprisetCafé

Staffan Heimerson och Niclas Hammarström bodde i en veckas tid hos rebellerna i Fria syriska armén, och beskrev sedan krigets kaos.

Det 18 sidor långa reportaget, Cafés största någonsin, belönades igår med Tidskriftspriset, med motiveringen att det var årets mest ”skrämmande och viktigaste reportage”.

– Staffan pitchade idén om reportaget med argumentet att ”svenska medier har tröttnat på att rapportera om Syrien och folk har börjat förtränga det som sker i landet”, säger Cafés chefredaktör Jens Stenberg, och fortsätter:

– Staffan och Niclas ville ändra på det, och därför värmer det extra mycket att de nu vann Tidskriftspriset för sitt jobb. Deras reportage är viktigt på så många plan.

Idag släpper Café reportaget gratis som en specialutgåva för Ipad i App Store.

– Det är samma bilder och texter men i en helt ny design anpassad helt för surfplattan. Dessutom kan man lyssna på Niclas Hammarströms egna ord om sina starkaste bilder från Aleppo, säger Jens Stenberg.

I Ipad-utgåvan skänker Café reklamplats till Unicef och Svenska FN-förbundets katastrofinsamling till Syrien.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TidskriftsprisetCafé

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.