Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Brunegård: "Kyrkan har en öppen policy"

Publicerad: 19 Oktober 2012, 07:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

I dagens Expressen framkommer det att Smyrnakyrkan, där Stampen-vd:n Tomas Brunegård är styrelseledamot, inte tar emot gifta homosexuella medlemmar.


Ämnen i artikeln:

Tomas Brunegård

I artikeln framkommer att pingstkyrkan Smyrnakyrkan endast accepterar homosexuella medlemmar om dessa inte har för avsikt att gifta sig.

Församlingens pastor Urban Ringbäck säger till Expressen att Smyrnakyrkan definierar äktenskapet som mellan man och kvinna.

Tomas Brunegård, vd och koncernchef för mediejätten Stampen, är också styrelseledamot i Smyrnakyrkan.

– Vi nekar inte homosexuella medlemskap, men det här är något som du ska prata med Urban Ringbäck om. Jag måste hänvisa till Smyrnakyrkan, det handlar om något som skedde för några år sedan, säger han till dagensmedia.se.

Det Tomas Brunegård pratar om är fallet med Peter Härenstam som 2007 blev nekad medlemskap i kyrkan eftersom han tänkte gifta sig med en annan man. Peter Härenstam anmälde ärendet till diskrimeneringsombudsmannen 2010.

Vad kyrkan idag har för inställning till att låta gifta homosexuella vara medlemmar vill dock inte Tomas Brunegård gå in på.

– Det är helt orimligt att jag ska kommentera det. Kyrkan har en öppen policy och är öppen för alla och alla typer av läggning. Det är en viktig hållning att vi är öppna för olika kulturer från hela världen. Smyrnakyrkan är en mångfacetterad kyrka, säger han. 

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tomas Brunegård

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.