tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Breakit plockar från Resumé

Publicerad: 16 december 2021, 06:37

Julia Lundin tillträder sin nya tjänst i mars.

Foto: Anna Rut Fridholm

Resumé Insikts Julia Lundin blir premiumredaktör på Breakit.

Ämnen i artikeln:

Breakit

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Julia Lundin kom till Dagens Medias systertitel Resumé 2016. I sin roll som redaktör för Insikt har hon gjort flera uppmärksammade granskningar och kartläggningar, bland annat av influencerbranschen. Tillsammans med nuvarande chefredaktören Yasmine Winberg har hon också skrivit boken ”Badfluence: makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier” (Bokförlaget Atlas, 2020) som fick mycket uppmärksamhet när den kom. 2019 prisades duon också med utmärkelsen ”Årets Journalist” i Tidskriftspriset för sitt arbete.

Men nu lämnar Julia Lundin Resumé för att i stället bli premiumredaktör på Breakit, som bevakar det nya näringslivet i Sverige.

– Det här ska bli så sjukt kul! Jag har följt Breakit sedan start och är djupt imponerad över hur de har satt avtryck i det nya näringslivet med sin nytänkande journalistik. Har också varit lite avundsjuk på granskningar som jag önskar jag gjort själv! Jag ser fram emot att ta Breakit till nästa nivå, säger Julia Lundin i ett pressmeddelande.

Jon Mauno Pettersson, chefredaktör på Breakit, välkomnar sin nya kollega.

– Julia är en stjärna och vi är superglada över att ha med henne på vår tillväxtresa. Vi satsar just nu stort på vår Premium-journalistik och den här rekryteringen är en del av den satsningen, säger han i en kommentar.

Förutom att Breakit hämtar Julia Lundin som premiumredaktör pågår just nu rekryteringen av ytterligare två reportrar samt till ett antal tjänster inom event och nätverk.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev