Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Bråk om Staffan Erfors på S

Publicerad: 20 Oktober 2010, 12:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Dagens Media kan avslöja att ett bråk har blossat upp på Bonniertidningen S kring rekryteringen av den nye redaktionschefen Staffan Erfors. Facket har kopplats in – och är öppet kritiskt.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterS

Som Dagensmedia.se tidigare berättat blir Staffan Erfors redaktionschef på Bonniers skvallertidning S. Han ersätter Caisa Jansson, som istället blir redaktionssekreterare.

Eftersom Bonnier Tidskrifter har anställningsstopp tar S in Staffan Erfors som ”konsult under begränsad tid”.

Tidningen har inte begått något formellt fel, men fackklubben på Bonnier Tidskrifter anser att det är märkligt att ta bort en fast anställd person för att istället ta in en konsult på samma position.

– Vi har frågat om det verkligen är lämpligt att ha en redaktionschef som är så löst förknippad med redaktionen, men har inte fått något svar på den frågan än, säger Krister Berntsson, fackklubbsordförande på Bonnier Tidskrifter, till Dagensmedia.se.

Staffan Erfors fick under förra året sparken från Expressen. Bakgrunden var att han hade lånat ut sin lägenhet till Hells Angels ex-president Thomas Möller. Erfors har efter det jobbat som frilans i Los Angeles, bland annat för Dagens Media.

– Vad vi känner till är folk oroliga över delar av hans förflutna, men det är inget som vi i fackklubben sätter oss till doms över, säger Krister Berntsson.

Pamela Andersson, chefredaktör på S, ser det som en naturlig omorganisation.

– När vi startade tidningen var vi fyra personer och behövde inte en redaktionssekreterare. Nu är vi femton personer och det ställer nya krav. Caisa har gjort ett jättebra jobb och hon ska fortsätta göra det hon har gjort tidigare men som redaktionssekreterare. Det finns inget dramatiskt i det här, säger hon.

Facket tycker att det är anmärkningsvärt att ni anställer en redaktionschef på konsultbasis, ser du något problem med det?

– Nej det tycker jag inte eftersom att jag inte kan fastanställa. S har bara funnits i ett halvår och är fortfarande ett projekt, dessutom är det anställningsstopp på Bonnier. Så därför får det se ut så här.

Caisa Jansson vill inte kommentera varken hur rekryteringen har gått till eller sina medarbetares upplevelser av den men säger sig vara nöjd med lösningen trots att hon förlorar titeln som redaktionschef.

– Jag kommer ha exakt samma uppgifter och samma lön och jag vet att jag har min chefredaktörs fulla förtroende, säger Caisa Jansson.

Dagensmedia.se har sökt Staffan Erfors.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.