Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Boost för Chefstidningen – 20 000 chefer får tidningen genom Sveriges Ingenjörer

Publicerad: 2 maj 2022, 12:34

Sedan januari har utseendet för både tidningen och sajten gjorts om.

Foto: Chefstidningen

Med start i maj får 20 000 chefer Chefstidningen som medlemsförmån. Samtidigt har en ny sajt lanserats. ”Chefstidningen genomgår en stor förändring”, säger chefredaktör Helene Claesson Jennische.


Ämnen i artikeln:

PrenumerationerNyheter

Från och med maj ger Sveriges Ingenjörer en digital prenumeration av Chefstidningen som en förmån till sina chefsmedlemmar. 

– Sveriges Ingenjörer är ett stort förbund så det innebär att ungefär 20 000 chefer kommer få en digital prenumeration, säger Helene Claesson Jennische, chefredaktör på Chefstidningen, till Dagens Media. 

Detta är inte den enda förändringen som sker. I januari lanserade Chefstidningen en helt ny sajt och en ny design för magasinet. 

– Chefstidningen genomgår en stor förändring. Tidigare ägdes vi av Akademikerförbundet SSR och var vi en medlemstidning för deras medlemmar som är chefer eller jobbar med HR. Nu är vi en tidning inriktad på ledarskap och HR för akademiker. Det här året kommer gå till att hitta vår publik och tonalitet, säger hon.

Sedan den nya sajten rullades ut har innehållet varit öppet och gratis för alla att läsa men från och med mitten av maj kommer en betalvägg kopplas på. 

– Vi har låtit sajten vara öppen medan arbete med den har pågått. Vi är även nya för många och då har det varit en möjlighet för läsarna att kolla in vilka vi är. Men nu ska vi in i ett normalläge och då kommer vi läsa ungefär 50 procent av materialet. Det måste såklart finnas en mening med att vara prenumerant. 

I januari fick tidningen och sajten en ny kostym.

Chefstidningen:

Chefstidningen ägs av AkademikerMedia och Utbildning i Stockholm AB, som i sin tur ägs av Akademikerförbundet SSR, Sveriges Ingenjörer, DIK, Naturvetarna, Sveriges Arbetsterapeuter och Sveriges Farmaceuter.

 

Sajten uppdateras dagligen medan det trycka magasinet kommer ut 8 gånger per år.

 

Priset för magasinet och tillgång till allt digitalt innehåll ligger på 79 kronor i månaden.

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PrenumerationerNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.