Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Bonnier tar över Icanyheter och Market

Publicerad: 19 mars 2020, 09:35

DI-gruppen inom Bonnier tar över Hakon Media.

Foto: Janne Næss

Bonniers DI-gruppen tar över aktierna i Hakon Media, som bland annat ger ut Icanyheter och Market.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Det var i går, onsdag, som överlåtelsen av aktierna i Hakon Media till DI-gruppen genomfördes. Peter Fellman, affärschef för DI-gruppen och chefredaktör på Dagens industri, vill inte dela med sig av de exakta detaljerna kring affären, men säger att det handlar om att DI-gruppen tar över Hakon Media, som ägts av Icahandlarnas förbund.

– I diskussioner med Icahandlarnas förbund har vi kommit fram till att DI-gruppen är en bättre ägare av titlarna, speciellt när de ska genomgå en digitalisering. Det är inte riktigt Icas kärnverksamhet, säger Peter Fellman.

Övertagandet av Hakon Media är ett led i DI-gruppens strategi att stärka verksamheten inom utvalda nischer. I höstas köpte DI-gruppen exempelvis Dagens Samhälle, vilket bland annat resulterade i att fem kommersiella tjänster försvann från bolaget.

– Vi har under en längre tid tittat på branscher som genomgår en transformation. Retail och detaljhandel står för över 10 procent av Sveriges BNP och både livsmedelsbranschen och handeln genomgår just nu en intressant transformation med förändrade konsumtionsmönster och ökad hållbarhetsmedvetenhet hos konsumenter. Där finns behov av en vass bevakning.

Hur påverkas personalen inom Hakon Media – får alla följa med?

– Vi kommer att titta på det nu. Men man kan kanske anta att det blir som med Dagens Samhälle, där det redan fanns en affärsorganisation inom DI-gruppen. Det är något vi kommer att se över.

– Övergången kommer ju i en speciell tid, mitt i coronakrisen, men vi har inte kunnat styra det. Nu får vi försöka rida ut stormen kring corona först och titta på resten när tiderna är mer normala.

Enligt Hakon Medias senaste bokslut, från 2018, omsatte bolaget 33,7 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 5,9 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev