Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bonnier startar speltidning

Publicerad: 31 Januari 2011, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Bonnier Tidskrifter ger sig in i spelsegmentet med nya magasinet ”Laser – allt om data- och tv-spel”. Förlaget passar också på att lansera en spin-off till "Allt om trädgård".


Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier Tidskrifter

Bonnier Tidskrifter planerar att ta en lite annorlunda position inom spelsegmentet med nya tidningen ”Laser – allt om data- och tv-spel”.

– Det är vår första tidning inom området. Tv-spelsmarknaden har ökat kraftigt, framför allt för breda spel som numera är en vanlig sysselsättning för män i åldern 20-40 år, säger Daniel Frodin, förlagschef för teknik och special.

Spelrecensenten Alexander Ekelund blir chefredaktör för ”Laser – allt om data- och tv-spel”. Tidningen ska framför allt handla om de storsäljande tv- och dataspelen, men även mobilspel till viss del. Bland konkurrenterna finns bland annat ”Level” och ”Gamereactor”, som är en gratistidning.

– Vår tidning är lite bredare än konkurrenternas, som ofta är expertbetonade och läses av hardcore-spelare. Vi vänder oss till läsare som gillar att spela, men utan att det definierar deras liv.

Första numret kommer ut i mars-april med en utgivningstakt på 6 nummer per år. Tidningen ska kosta 49 kronor till en början, men priset och utgivningstakten kan komma att höjas.

– Vi är väldigt nöjda om vi får en upplaga på 15 000 från början. Den här tidningen är billigare att göra än Teknikens värld eller korsordstidningar så upplagan behöver inte vara så stor för att gå med vinst, säger Daniel Frodin.

Bonnier Tidskrifters "Allt om trädgård" får också systertidningen "Allt om trädgård - fixa" den 10 maj. Magasinet ska komma ut inför varje årstid och första numret heter "Fixa sommar".

– "Allt om trädgård" handlar om trädgård, odling och växter. Jag såg ett behov av en tidning för dem som tycker att trädgården är en plats att inreda och vara på mer än att odla i, säger Viveka Deltin Ljungström, chefredaktör för "Allt om trädgård" och den nya tidningen.

Hon siktar till en början på en upplaga på omkring 35 000-40 000 exemplar. "Allt om trädgårds" upplaga är omkring 90 000 ex.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.