Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bonnier outsourcar – säljare riskerar få gå

Publicerad: 12 Maj 2015, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

Bonnier Publications lägger ut annonsförsäljningen till Adsales Group. Vad som händer med de befintliga säljarna är oklart.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Adsales Group kommer ta över annonsförsäljningen för Bonnier Publications crossborder-titlar Aktiv Träning, I Form, Illustrerad Vetenskap, National Geographic, Världens Historia, PCTidningen och Gör Det Själv.

– Vi anlitade Adsales redan i början på året för att sälja till direktkunder, så Adsales har redan sålt lite på de här titlarna. Nu ska vi outsourca försäljningen helt, säger Helena La Corte, vd på Bonnier Publications, till Dagens Media.

Fram tills nu har Bonnier Publications själva skött annonsförsäljningen. Enligt Helena La Corte är det idag två till tre personer som sysslar med den typen av försäljning på förlaget. Hur de kommer att påverkas av beslutet är dock oklart.

– Det finns inga beslut fattade om våra befintliga säljare utan det är något vi måste förhandla om. Jag kan inte uttala mig om vad som kommer att hända med dem, säger Helena La Corte.

Klart är i alla fall att annonssäljarna på Bonnier Publications inte kommer att följa med till Adsales Group.

– Vi har rustat internt med egna säljare för att ta över uppdraget och vi har rekryterat in ny säljkraft som kommer att ansvara för Bonnier Publications, säger Urban Sandström, vd på Adsales Group, till Dagens Media och fortsätter:

– I dag har vi ett 30-tal magasin från Bonnier Tidskrifter och nu när vi kan addera det här så kommer vi nå ut bredare till många olika branscher, vilket gör att vi blir ännu intressantare som affärspartner. Vi är stolta över att få jobba med starka varumärken och utveckla även den digitala affären.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.