onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Bonnier News förlänger Readly-budet på nytt

Publicerad: 13 februari 2023, 06:58

Den 23 februari 2023 måste aktieägarna ta ställning till Bonnier News bud på Readly.

Foto: Hanna Frick + Readly

Bonnier News har inte lyckat få med sig 90 procent av aktieägarna denna gång heller och förlänger därför acceptperioden till och med den 23 februari 2023.

Ämnen i artikeln:

ReadlyBonnier NewsToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I slutet av januari höjde Bonnier News sitt bud på den digitala magasintjänsten Readly från 12 kronor till 14,4 kronor och förlängde i samband med det också accepttiden. Nu väljer mediehuset, som utöver Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri också äger branschtitlar som Dagens Media, att återigen förlänga accepttiden.

Skälet är att Bonnier News ännu inte har kommit upp i 90 procent av aktiekapitalet vilket är en förutsättning för affären. I dagsläget har Bonnier News drygt 64 procent av aktiekapitalet och rösterna i Readly.

– Vi har lämnat ett attraktivt erbjudande till aktieägarna i Readly och det är glädjande att näst intill samtliga identifierade institutionella ägare och många privatpersoner har accepterat budet, skriver Bonnier News vd Anders Eriksson i ett pressmeddelande och understryker vidare vikten av att alla aktieägare ”ges tillräcklig tid att ta del av erbjudandet”.

Nu har aktieägarna fram till och med den 23 februari 2023 att acceptera budet.

Den 2 februari 2023 gav Konkurrensverket  grönt ljus till affären. Det stod klart efter att Bonnier News åtagit sig att behandla förlagen på Readlys plattform konkurrensneutralt.

LÄS OCKSÅ: Stefan Melesko: Readly står inför Bonniers bud eller svältdöden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev