Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Bonnier köper nio titlar av LRF Media

Publicerad: 22 mars 2016, 10:18
Uppdaterad: 22 mars 2016, 10:52

En storaffär i tidskriftsbranschen är klar. Bonnierkoncernen köper nio varumärken inom historia, inredning, livsstil och mat av LRF Media.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterLRF Media

Bonnier Tiskrifter lägger beslag på Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin samt Hembakat.

Samtidigt köper Bonnier Publications, med huvudkontor i Köpenhamn, Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria.

– Detta kompletterar våra redan befintliga varumärken i respektive nisch och det ska bli kul att ta in dessa affärer till oss på Bonnier Tidskrifter för att växa ytterligare. Hembakat visar också att det på kort tid går att skapa en lönsam tidningsaffär och en riktigt stark digital kanal, säger Lars Dahmén, vd på Bonnier Tidskrifter, i ett pressmeddelande.

Jesper Buchwald, vd på Bonnier Publications:

– Förlaget som ger ut de historiska titlarna i Malmö fortsätter vi att driva som ett separat bolag. Varumärkena passar fint i vår portfölj, och bland annat ser vi det som en stor fördel att Allt om Historia utkommer i hela Norden, på samma sätt som många av våra titlar. Vi är imponerande av det sätt som förlaget lyckats bredda och diversifiera portföljen runt historieintresset.

LRF Media ska i fortsättningen fokusera på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL, vilket Dagens Media tidigare har berättat om.

– Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena, säger Ann Henriksson, vd på LRF Media, i pressmeddelandet.

LRF Medias dröm om att bli en storspelare på tidskriftsmarknaden slutade i mångmiljonförluster, massiva sparpaket och en sparkad vd. Läs Dagens Medias artikel om det här.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.