onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Bonnier blir huvudägare i Readly – men når inte målet om 90 procent

Publicerad: 27 mars 2023, 05:50

Bonniers ambition är att avnotera Readly från börsen. Foto: Hanna Frick + Readly

Bonnier blir huvudägare i Readly med 75,4 procent av aktierna och kommer att verka för en avnotering. Det står klart sedan acceptperioden löpt ut den 23 mars.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagReadlyBonnierBonnier News

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter flera förlängda bud står det klart att Bonnier inte når ambitionen att köpa 90 procent av aktierna i Readly för att avnotera bolaget från Nasdaq Stockholm.

Däremot kliver Bonnier in som huvudägare i Readly med 75,4 procent av aktierna. Det långsiktiga målet är dock fortsatt att öka ägandet till 90 procent, att verka för en avnotering samt att vidta andra åtgärder som de bedöms som nödvändiga. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anders Eriksson, vd och koncernchef för Bonnier News Group AB:

– Readly har idag en stark och välfungerande produkt men har begränsad tillväxt, bristande lönsamhet och befinner sig i en situation med en pressad kassa som en följd av flera kostsamma tillväxtinitiativ under de senaste åren, säger han i en kommentar och fortsätter:

– Vår bedömning är därför att den fortsatta strategin bör fokusera på kärnverksamheten, med ett minskat fokus på tillväxt, vilket är nödvändigt för att kunna säkra en framtid för Readly oavsett ägarform. Som vi tidigare kommunicerat bedömer vi fortfarande att bolaget skulle må bättre av att drivas i en privat miljö och kommer därför fortfarande verka för att uppnå ett ägande motsvarande över 90 procent av aktierna.

I början av december stod det klart att Bonnier lagt ett bud på Readly. Därefter har budet höjts och förlängts vid flera tillfällen för att fler aktieägare ska acceptera, men i början av mars stod det klart att Bonnier inte kommer att förlänga acceptperioden ytterligare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev