Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bon byter chefredaktör

Publicerad: 1 December 2010, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Redaktionschefen Linda Leopold tar över när Madaleine Levy satsar på internationella Bon.


Linda Leopold rekryterades till Bon 2007 som redaktionschef och moderedaktör. Nu tar hon klivet upp och blir chefredaktör.

Tidigare chefredaktören Madaleine Levy fortsätter som chefredaktör för Bons internationella upplaga och kommer att dela sin tid mellan Stockholm och London för att ägna större fokus åt den.

– Vi gör den här uppdelningen, med en chefredaktör för Svenska Bon och en för den internationella tidningen, för att kunna fokusera mer på båda titlarna, säger Linda Leopold.

Vad vill du göra med svenska Bon?

– Bon har ett tydligt koncept so fungerar bra, jag kommer att sätta min prägel inom de ramarna. Det blir lite mer queer och lite mer galenskap, de som känner mig kommer att känna igen sig.

Linda Leopold har tidigare varit chefredaktör på Odd at Large och har jobbat på DN, SVT och TV4.

Under hennes ledning ska Bon också öka sina aktiviteter vid sidan om tidningen. Sedan tidigare arrangerar man föreläsningar, samarbetar med Mercedez-Benz Fashion Week Stockholm och har gjort en modefilm med Noomi Rapace.

– Det känns intressant att kommunicera på fler sätt än via tidningssidorna. Inte främst för att hitta nya intäkter utan mest för att vi själva drivs att göra andra saker, säger Linda Leopold.

Bon mäts inte av TS men har enligt egna uppgifter en upplaga på 24 000 exemplar i Sverige. Nästa år fyller tidningen tio år.

– Vi har funnits längre än många andra nischade modetidningar. Jag vill att vi ska vara ett lyxfanzine som skriver om det vi själva gillar, utan bevakningsansvar. I dagens medierklimat är det viktigare att ha en personlig röst än att rapportera nyheter, säger Linda Leopold, som inte vill kommentera om det finns några planer på en Ipad-version av Bon.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.