Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bokmässan ändrar sig – Nya Tider får inte ställa ut

Publicerad: 22 Augusti 2016, 07:04
Uppdaterad: 22 Augusti 2016, 07:34

När Bokmässan valde att låta högerextrema Nya Tider ställa ut väckte det starka reaktioner. Nu får Nya Tider inte längre delta.


Ämnen i artikeln:

Djungeltrumman

Som Dagens Media berättade om i fredags, har flera aktörer valt att bojkotta Bokmässan i Göteborg, när det blev känt att den högerextrema tidsskriften Nya Tider tilläts ställa ut på mässan.

– Genom att ta det här besultet att bryta samarbetet hoppas vi kunna visa att det inte stämmer – vi är en tidning som på alla vis är emot främlingsfientlighet och ställer inte upp på det här, sade Emerentia Leifsdotter Lund till Dagens Media, som är en av de tidsskrifter som valt att inte medverka på mässan i år.

Senare under fredagen ändrade dock Bok & Bibliotek, som håller i mässan, sitt beslut – nu får Nya Tider inte längre delta.

– Det här var svåra beslut från början. Yttrandefrihet är ju svårt. När vi lyssnade på reaktionerna och såg hur de reagerade, det är i de lägena som man måste våga ompröva beslut. Då gjorde vi det och kom vi fram till att det är bättre att Alterna Media och Nya Tider inte ställer ut på bokmässan i år, säger Maria Källsson, vd Bok & Bibliotek, till SVT Kulturnyheterna.

Maria Källsson säger vidare till Kulturnyhterna att de viktigaste reaktionerna för dem är de som kommer från författarna, besökarna och deras samarbetspartners.

– Jag vill inte gå in på exakta reaktioner men de är många till antalet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Djungeltrumman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.