Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Bo Liljeberg lämnar Hänt Extra: "Jag har kollapsat två gånger"

Publicerad: 7 december 2015, 10:00
Uppdaterad: 7 mars 2016, 09:33

UPPDATERAD. Bo Liljeberg slutar som chefredaktör för Hänt i Veckan och Hänt Extra – två kollapser på grund av utmattningssyndrom ligger bakom beslutet.


Ämnen i artikeln:

Hänt i VeckanAller Media

I mars 2014 tog Bo Liljeberg över som chefredaktör för samtliga kändistitlar på tidskriftsbjässen Aller Media. Kort därpå samlades kändistidningarna under det gemensamma varumärket Hänt, då förlagets gamla titel Hänt i veckan återupplivades och ersatte Se & Hör.

– Det är en tuff tidningsmarknad och det är häftigt att ha en ägare och ett förlag som tror på en och låter en starta en ny papperstidning 2014. Det finns en tro på papperstidningen och att det vi gör är jäkligt bra. Det är kul att få chansen att göra en sådan här satsning, sade Bo Liljerberg då till Dagens Media.

Sedan dess har han varit chefredaktör för Hänt i Veckan, Hänt Bild och Hänt Extra.

Nu väljer Bo Liljeberg att kliva av, kan Dagens Media berätta.

– Han har sagt upp sig som chefredaktör för Hänt-familjen, bekräftar Kristina Hagbard, kommunikationschef för Aller Media.

Bo Liljeberg berättar själv att han lämnar jobbet för att rädda sin hälsa.

– Det är ett tufft jobb att vara chef och ha ansvar för fem varumärken, fyra tidningar plus hänt.se. Jag har jobbat ganska hårt under en längre tid och när man trivs och har roligt på jobbet så struntar man i att bry sig när varningssignalerna kommer, skriver han i ett mejl till Dagens Media.

Under hösten har Bo Liljeberg märkt konsekvenserna på ett högst konkret sätt.

– Jag kollapsade hemma en gång på försommaren och en gång till i höstas. Det visare sig vara utmattningssyndrom. Jag har familj och barn som fortfarande är skolåldern, då är det inte svårt att bestämma vilken kärlek man ska satsa på. Jobbet blir självklart tvåa.

Beslutet att säga upp sig som chefredaktör och ansvarig utgivare tog Bo Liljeberg för en dryg månad sedan. Rekryteringen av hans efterträdare är inledd. Bo Liljeberg ska nu "se till att bli helt återställd", men planerar att jobba kvar inom Aller-koncernen.

– Jag trivs fantastiskt på Aller media som är en utmärkt arbetsgivare.

Bo Liljeberg värvades till Aller Media 2011, då han lämnade Expressen för att bli chefredaktör för Hänt Extra. Då hade han jobbat på Expressen i 25 år, och haft en rad chefsroller.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hänt i VeckanAller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.