Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Besparingar på Dagens Medicin – chef får gå

Publicerad: 14 Juni 2012, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

Dagens Medicins försäljningschef Aki Kupila får lämna sitt jobb när tidningen drar ner på kostnaderna.


Ämnen i artikeln:

Dagens Medicin

Bonniertidningen Dagens Medicins styrelse har beslutat att bolaget ska dra ner kostnaderna med 5 procent, vilket innebär en besparing på cirka 2,5 miljoner kronor det kommande året.

Då dras försäljningschefen Aki Kupilas tjänst in och hans arbetsuppgifter övertas istället av marknadschefen Mikael Abrahamsson.

Dessutom ska man sluta köpa in frilansmaterial och en projekttjänst försvinner på redaktionen.

– Vi ser över alla våra externa kostnader. Vi tycker inte att vi har haft en lönsamhet som är tillräckligt bra och under våren har vi dessutom haft mindre intäkter på platsannonseringen än vad vi hoppats på, säger Mikael Nestius, chefredaktör på Dagens Medicin.

Besparingarna innebär att Dagens Medicin hädanefter ska göra en mindre omfångsrik tidning. Men det finns inga planer på att gå ner i utgivningstakt, berättar Mikael Nestius.

– Det här är inte bara en defensiv åtgärd. Högre lönsamhet ger oss också möjligheter att satsa mer digitalt och på vår seminarieverksamhet. Även om vår papperstidning är lönsam så är det inte där vi kommer att tjäna våra pengar på sikt. Det här ger oss utrymme att investera i nya saker.

Aki Kupila lämnar sin tjänst den sista juni. Han har ännu inte något nytt jobb att gå till.

– Först ska jag ta en lång och skön sommar, sedan får jag se vad som händer. Det här är den krassa verkligheten i mediebranschen, men jag tror också att det kommer något gott ur det, säger Aki Kupila till dagensmedia.se.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Medicin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.