Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bekräftat: Business Insider till Sverige

Publicerad: 20 Januari 2016, 14:49
Uppdaterad: 20 Januari 2016, 15:49

Business Insider teamar upp med Bonniers affärstidning Veckans Affärer.


Det har ryktats om att affärssajten Business Insider har varit på väg att etablera sig på den svenska marknaden. Bland annat sade Aftonbladets avgående publisher Jan Helin nyligen i podden Mattsson Helin att han var helt säker på att Business Insider fiskade efter partners i Sverige.

Nu rapporterar Resumé att valet har fallit på Bonnier. Veckans Affärer, Bonniers affärsmagasin, blir Business Insiders partner i Norden.

Enligt Resumé ska Business Insiders besökare från de nordiska länderna – som i dagsläget dirigeras till den brittiska sajten – landa på en speciellt framtagen nordisk sajt.

– Vi kommer att kurera ett innehåll som vi tror intresserar människor i Norden, och sedan kommer vi att lägga till egna nordiska nyheter. Det blir både översatta nyheter från Veckans Affärer och originalnyheter som vi skriver på engelska, säger Mikael Nestius, vd på Bonnier Business Media, enligt Resumé.

Bonnier ska även stå för annonsförsäljningen och får enligt Resumé ”en majoritet av intäkterna”.

På tur att inta de nordiska länderna står även Huffington Post. Danska affärstidningen Børsen rapporterade i höstas om att Huffington Post var redo att starta ett nordiskt mediekrig, med lanseringar under 2016.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.