Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Barnsajt ger ut tidning nästa år

Publicerad: 3 december 2010, 05:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:29

Lagom till påsken lanserar Barnsemester.se en tidning till barnfamiljer, med syfte att ge tips och råd om hur man kan planera sin sommar och fritid med familjen.


Familjesajten Barnsemester.se har funnits på nätet sedan 2005. Där kan familjer med barn mellan 0-17 år få tips och råd på resor, utflykter och äventyr i hela världen. Till våren förlängs sajten i form av tidningen Barnsemester.

– Vi gör utskicket lagom till påsken, när föräldrar på allvar kan behöva hjälp med idéer, rese- och aktivitetsplanering inför sommaren, säger webdesignern Jenny Forsberg, som tillsammans med journalisten Anette Brandt och ad:n Ewa Schöld driver Barnsemester.se.

Det första numret trycks i 70 000 exemplar, varav 40 000 ska postas till de befintliga medlemsfamiljerna på sajten. Resterande exemplar kommer bland annat att ligga ute på Sturup, Landvetter och Bromma flygplats under maj och juni.

– Vi tycker att det är en stor upplaga till en så välnischad målgrupp. Vi når målgruppen familjer med barn 0-17 år, som annars kan vara mycket svår att nå, säger Jenny Forsberg.

 Tidningen kommer att bestå av redaktionellt material som reseberättelser, tips, varningar, idéer och betyg på olika resmål och nöjesanläggningar i hela Europa. Målgruppen är densamma som sajten.

– Vi som jobbar här är fenor på allt som har med barnsemestrar att göra. Det här blir alltså inte en vanlig gratistidning från en allmänredaktion. Den har 48 sidor, plus omslag och är den enda tidning som så hundraprocentigt även vänder sig till aktiva familjer med barn i dagis- och skolåldern, säger Anette Brandt.

Tidningen kommer att finansieras via annonser från bland annat researrangörer, hotellkedjor, färjor, försäkringsbolag, sommarland och nöjesparker.

Katarina Libert

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.