Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bang gör covers på andra magasin

Publicerad: 26 Februari 2015, 08:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:11

Den feministiska tidskriften Bang gör en cover på tidningen Mama.


Ämnen i artikeln:

mama

Under 2015 gör tidskriften Bang covers på fyra andra tidskrifter. Först ut är Mama.

– Av oss fyra som jobbar på redaktionen är det bara en som har barn så vi är inga storkonsumenter av föräldratidningar, men Mama har varit omdiskuterad feministiskt sedan den kom. Vi ville lyfta upp en tidning som jobbar på ett annat sätt, säger Johanna Palmström, en av Bangs chefredaktörer, till Dagens Media.

Arbetet med det nya numret har skett i dialog med Mamas redaktion och chefredaktören Linda Öhrn Lernström medverkar med en krönika om debatten kring moderskap genom åren.

– Linda var jättepeppad när hon hörde vad vi skulle göra och bjöd in till möte.

Bangs nummer kommer genomgående att handla om föräldrar och föräldraskap och tanken är att lyfta upp sådant som vanligtvis saknas i föräldratidningar, såsom surrogatmödraskap, adoption, rasism och barnfattigdom. Omslaget till tidningen pryds av företagaren och bloggerskan Fatima Johansson, som bär hijab, och hennes dotter.

– Det finns ett glapp mellan vem som syns i media, vem som skriver och får plats och hur det ser ut i samhället. Det här är ett försök att visa hur ett feministiskt och antirasistsiskt perspektiv skulle kunna påverka den här typen av tidskrifter. Vi gör det med stor kärlek till journalistik och tidskrifter, säger Johanna Palmström.

Tilltaget är också ett sätt för Bang att "skaka om sig själva" och tänka nytt och annorlunda, menar hon.

– Vi har ju väldigt begränsade resurser, men vi jobbar sedan en tid tillbaka medvetet med att försöka nå ut bredare och bli mer tillgängliga. Vi har en hemsida som är lättare att använda, vi har en podd och vi jobbar mycket med språk. Vi vill nå ut och hoppas få nya läsare och starta en diskussion med andra tidskrifter.

Vilka tidskrifter Bang ska göra covers på härnäst vill Johanna Palmström inte avslöja.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

mama

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.