Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Bamseförlaget slår tillbaka mot kritiken

Publicerad: 18 Maj 2011, 08:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Ola Andréasson, vd för Bamseförlaget och son till Bamses skapare Rune Andréasson, har ingen förståelse för kritiken mot förlagets samarbete med Migrationsverket.


Ämnen i artikeln:

EgmontBamseförlaget

Som dagensmedia.se berättade tidigare idag så har bland annat Helsingborgs Dagblad reagerat starkt över det specialnummer som Egmont Kärnan gjorde på uppdrag av Migrationsverket. Kritiken riktar sig mot att barnen som nekas asyl i serien kommer hem till väntande släktingar som om de varit ute på en längre utflykt. 

– Vi förstår inte alls den här kritiken. Det här var ett särtryck som gjordes till Migrationsverket och är ett sätt att informera ensamkommande barn och barnfamiljer vad som händer under asylprocessen, säger Ola Andréasson, vd för Bamseförlaget som äger rättigheterna till varumärket Bamse.

Varför tror du att folk har reagerat negativt på serien?

– Jag vet faktiskt inte. Det var någon som skrev på er sajt att pappa skulle vända sig i graven om han såg det här men det kan jag lova att han inte skulle göra. Han betonade alltid vikten av kunskap och information och det är det vi gör här, informerar. Det är inte ett ställningstagande åt något håll.

Han fortsätter:

– I serien får ett av barnen stanna medan det andra får återvända. När man ska tala om asylprocessen för barn är det väl bara rimligt att berätta att det är så det kan gå.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

EgmontBamseförlaget

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.