Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Åtta tjänster försvinner på Hallandsposten

Publicerad: 8 Februari 2013, 09:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:56

Nu är det klart att åtta journalisttjänster försvinner från Hallandsposten. Bland personalen finns en stor oro för konsekvenserna.


Ämnen i artikeln:

Mediabolaget VästkustenHallands NyheterStampenHallandsposten

Dagensmedia.se kan berätta att totalt åtta journalisttjänster försvinner på Hallandsposten, som ingår i Mediabolaget Västkusten. Det innebär 15 procent av journalisterna.

– Vi tycker att det är en alldeles för hög andel. Det finns en stor oro bland medlemmarna för att det kommer att innebära ökad stress och ökad arbetsbelastning, säger Cecilia Kristensson, SJF-klubbens vice ordförande.

Hur tror ni att det kommer att påverka journalistiken?

– Det är svårt att säga. Vi har sagt att vi inte tror att det kommer att gå obemärkt förbi, det skulle ju innebära att de åtta personer som nu försvinner inte har gjort någonting. Det finns fortfarande många frågetecken.

Förhandlingarna avslutades under onsdagen. Dagensmedia.se har sökt tidningens ansvarige utgivare Viveka Hedbjörk.

Bakgrund

Mediabolaget Västkusten som bland annat ger ut Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA och Bohusläningen tvingas spara 30 miljoner kronor. Totalt kommer ett femtiotal tjänster att försvinna, varav 16 tjänster på Hallands Nyheter.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.