Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Åsa Uhlin blir ny redaktionschef på Dagens Medicin

Publicerad: 26 september 2019, 14:54

”Jag ser fram emot att komma tillbaka till redaktionen”, säger Åsa Uhlin, som återvänder till Dagens Medicin efter tio år.

Efter VA:s nedläggning vid årsskiftet går chefredaktören Åsa Uhlin tillbaka till Dagens Medicin – efter tio år.


Ämnen i artikeln:

Christina KennedyDagens MedicinVeckans Affärer

I början av september blev det känt att Veckans Affärer läggs ned vid årsskiftet. Åsa Uhlin är chefredaktör på tidningen sedan 2016. 

Läs mer: VA:s chefredaktör om nedläggningen 

Sedan dess pågår förhandlingar för att reda ut vad som händer med de tiotal tjänster som hotats av beslutet. 

Nu står det klart att Åsa Uhlin går vidare till rollen som redaktionschef för nyhetstidningen Dagens Medicin och de fördjupade nyhetstjänsterna Läkemedelsmarknaden, Apoteksmarknaden, Digital Hälsa och Kommunal Hälsa.

– Jag har precis tackat ja till erbjudandet. Jag tänkte naturligtvis på det men bestämde mig för att det lät som ett roligt och spännande erbjudande som jag är glad över att ha fått, säger Åsa Uhlin till Dagens Media.

Hon tar över rollen efter Katarina Ekspong, som går vidare till Gefle Dagblad som chefredaktör och ansvarig utgivare. 

Åsa Uhlin började som nyhetschef på Dagens Medicin 1999 och har därefter haft olika roller på redaktionen. Hon lämnade tidningen 2009. 

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till redaktionen, men inser också att det hänt mycket inom det området sedan jag var där sist; Apoteksmarknaden, Läkemedelsmarknaden, Digital hälsa och Kommunal hälsa. Det ska bli spännande att ta det helhetsbegreppet tillsammans med Christina Kennedy som är chefredaktör. 

Åsa Uhlin stannar året ut som chefredaktör och ansvarig utgivare på Veckans Affärer. Under hösten kommer hon att börja fokusera smått på Dagens Medicin, men går inte över helt förrän efter årsskiftet. 

– Jag känner mig väldigt grundad i sjukvård och medcin. Det går alltid att göra spännande och utmanande journalistik, och det är det som är Dagens Medicins signum. Det är det som gör tidningen till en så stark nyhetsprodukt. 

Det är ännu inte bestämt vad som händer med VA:s andra medarbetare.

”Inget annat än detta är klart just nu. Förhoppningsvis har vi kommit en bit på väg om någon vecka”, skriver Christina Kennedy, chefredaktör för Dagens Medicin och chef över Bonnier Business Medias redaktioner, i ett mejl till Dagens Media.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.