Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Arena: ”A4:s överklagan är oproffsig”

Publicerad: 9 April 2010, 04:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:54

Arenagruppen är inte orolig över A4:s begäran om överprövning.


– Vi är ett tidningsproduktionsföretag. Att en av våra tidningar får stöd för att utvecklas från LO betyder inte att det inverkar på de andra tidningarna, säger chefredaktören Nisha Besara till Dagensmedia.se.

Men det uppstår sådana här misstankar, det kan väl inte vara bra?

– Vi har tydliga redaktionella policys. Vi lägger inte oss i vad de olika tidningarna gör, det är chefredaktörerna som bestämmer. A4 har gjort tidningar år Skattebetalarna och Företagarna, så då borde de diskas av samma skäl.

En av A4:s invändningar var att den föreslagna chefredaktören Jesper Bengtsson saknade journalistutbildning. Men det argumentet sågas av Nisha Besara.

– Det som står i underlaget är journalistutbildning eller ”motsvarande utbildning” och Jesper har motsvarande utbildning.

Hur ser du på överklagan?

– A4:s överklagan är oprofessionell eftersom A4 vet om att det står ”motsvarande utbildning”. Jag tror inte att Förvaltningsrätten kommer att gilla överklagan.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.