Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Appelberg levererar digital redaktör till Ny Teknik

Publicerad: 24 Augusti 2015, 06:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

UPPDATERAD. Appelbergs dotterbolag A Publishing Partner (APP) ska leverera en digital redaktör till Talentum-tidningen Ny Teknik.


Ämnen i artikeln:

AppelbergTalentum

En journalist från APP ska producera innehållet i Ny Tekniks digitala kanaler.

Journalisten ska vara placerad på Ny Tekniks redaktion i Stockholm.

– Vi är väldigt glada över det förtroende som Talentum visar oss och att vårt samarbete nu breddas. Förutom journalistik av hög kvalitet kan vi bidra med stor erfarenhet och spetskompetens inom digital utveckling, säger Calle Ericsson, avgående vd på Appelberg, i ett pressmeddelande.

Peter Edhäll, vice vd  på Talentum Sverige:

– För Talentums del är det här ett naturligt steg på en föränderlig mediemarknad. Våra kunder förväntar sig en flexibel och modern produkt och det behöver avspegla sig i vår organisation. Med den här modellen korsbefruktar vi gammelmedia med den nya mediemarkanden.

Journalistklubben på Talentum är kritisk till att företaget har valt att hyra in en redaktör.

– Förutom att såväl Talentums som Appelbergs historie- och verklighetsbeskrivning är ganska fantasifull, är det tråkigt att vår arbetsgivare betalar dyrt till Appelberg för att få hit en person med lägre lön och sämre villkor än alla andra journalister på Talentum. Det är samma personalpolitik som skapade ett bemanningsuppror på Aftonbladet, och naturligtvis något som Journalistklubben aldrig kan acceptera, säger Ann Norrby, vice ordförande i journalistklubben på Talentum, i ett uttalande.

APP levererar sedan i mars i år även material till Talentum-tidningen Affärsvärlden.

LÄS OCKSÅ:

 

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppelbergTalentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.