Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Appelberg får myndighetstidning - utan upphandling

Publicerad: 17 Maj 2010, 11:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Tidningen Vinnova-nytt säger upp avtalet med ETC och ger kundtidningsförlaget Appelberg uppdraget att förnya tidningen.


Det nya avtalet har dock inte skett genom offentlig upphandling, trots att avsändaren Vinnova är en statlig myndighet under Näringsdepartementet. Anledningen är att avtalet går via deras pr-byrå Gullers, och att lagen om offentlig upphandling, LOU, inte gäller eftersom byrån är ett privat företag.

– Vi fick vår pr-byrå Gullers genom en offentlig upphandling en gång i tiden, och har nu bett dem att i sin tur utforma nya Vinnova-nytt. De har då valt Appelberg som leverantör för jobbet, säger Ylva Sjönell, kommunikationsdirektör på Vinnova.

– Det här är inget konstigt alls, vi följer alla lagar, säger hon.

ETC gjorde under ett antal år Vinnova-nytt, men sades nyligen upp då Vinnova ville förnya tidningen.

– Våra kommunikationskanaler spretade lite väl mycket i utformning och budskap, och vi kände att vi ville samordna vår kommunikation. Därför bad vi Gullers om hjälp, eftersom de finns med som kommunikationsstöd i de flesta av våra andra kanaler, säger Ylva Sjönell.

Vinnova lägger cirka en miljon kronor om året för Vinnova-nytt, inklusive tryck och distribution. Från och med nästa nummer, den 15 juni, är det Appelberg som gör tidningen.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.