Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Ännu en chefredaktör lämnar tidningsförlaget

Publicerad: 17 juni 2019, 08:54

Hanna Brodda har varit chefredaktör för Medtech Magazine i tio år. Hon gjorde också om Life Science Sweden till magasin efter att IDG lagt ned titeln.

En av B2B-förlaget Nordiske Mediers mest profilstarka chefredaktörer Hanna Brodda säger upp sig. I tio år har hon varit chefredaktör för Medtech Magazine och hon startade upp Life Science Sweden, på nytt, för tre år sedan.

Ämnen i artikeln:

Nordiske Medier

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


För snart ett år sedan valde Maya Saksi att lämna Nordiske Medier. Hon var vid tillfället chefredaktör för titlarna Fri Köpenskap, Dagens Handel och Skydd & Säkerhet. 

I slutet av mars skrev Dagens Media att Nordiske Medier lägger ned branschtidningarna Restauranger och Storkök och Fast Food Magazine. I samband med det valde chefredaktören Lisbeth Rauden att lämna förlaget. 

Olle Holm, chefredaktör för Motormagasinet, har meddelat att han lämnar sin tjänst vid årsskiftet. 

Och nu. Senast i raden att lämna Nordiske Medier, med redaktion på Lidingö i Stockholm, är chefredaktören Hanna Brodda. 

– Alla de du nämner har varit på bolaget lång tid och varit mycket uppskattade. Jag tror det mest är tillfälligheter att de slutar ungefär samtidigt. Tycker Mona Johansson (redaktionell chef sedan februari 2018, reds anmärkning) har hittat mycket bra lösningar för att täcka upp för dessa personer och fortsätta med vår digitala transformation, skriver Nordiske Mediers vd Magnus Kepinski i ett mejl till Dagens Media. 

– Det är inget konstigt att medarbetare ibland väljer att sluta. Så är det som du vet på alla redaktioner och arbetsplatser, skriver Mona Johansson till Dagens Media. 

Hanna Brodda har i tio år varit chefredaktör för Medtech Magazine, som bevakar den medicintekniska sektorn. Hon har även varit chefredaktör för Life Science Sweden, som hon fick igång igen efter en nedläggning av tidigare varumärkesägaren IDG 

Nu väljer Hanna Brodda att starta eget som strategisk kommunikatör inom medicin- och läkemedelsbranschen, samt dra igång podden The health. 

– Jag har en idé om att jag vill förändra världen och förbättra för patienter och vill att människor ska fatta kloka beslut för sina behandlingar. Hur ska jag jobba då? Nu provar jag att jobba på ett nytt sätt. Jag kommer därmed närmare verksamheten och kan förhoppningsvis vara med och påverka, säger hon till Dagens Media. 

Vad är anledningen till att du väljer att säga upp dig just nu?
– Jag har jobbat som chefredaktör i tio år, det är en orsak. Sedan så ser jag att det finns ett stort behov av en annan sorts kommunikation som handlar om att nå ut direkt till sina kunder, patienter eller samarbetspartners. Det finns ett behov av den här typen av kommunikation som också är rolig och intressant. 

Gör åtstramningar inom företaget ditt beslut lättare?
– När jag började på Mentor/Nordiske Medier så var vi var åtta personer på Life Science Sweden, Kemivärlden och Medtech Magazine. I dag är vi en och en halv. Det blir mer jobb kan man säga. Inom medievärlden har man sin tidning och så vill man att det ska finnas intressanta nyheter på webben varje dag och sedan vill man ha rörlig bild och intressanta möten. 

– Arbetsuppgifterna ökar och annonsintäkterna stramas åt. Varje människa måste göra mer och mer. Sedan finns det en gräns för hur mycket man hinner med. Man vill ju fortfarande att innehållet ska vara relevant. Så är det för alla oss journalister. Jag har funderat på hur jag disponerar min tid på bästa sätt. Hur mycket grejer kan jag springa på? Nej, jag kanske inte kan hålla igång allt det här. Jag kanske måste tänka om och grotta ned mig i det som jag gör bäst.

Kommer tidningen fortsätta att komma ut som vanligt?
– Det är en tuff verklighet i tidningsvärlden och exakt vad som kommer att hända med tidningarna vet jag inte. De blir starkare på nätet, men hur länge de blir kvar som papperstidningar är inte bestämt. Så är det för alla förlag.

Hanna Brodda jobbar juli ut. Sedan tar kollegorna Lisa von Garrelts och Mikael Mildén över som chefredaktörer för Life Science Sweden respektive Medtech Magazine. 

 

 

 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev