Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Amelias chefredaktör vill inte berätta varför tidningen bryter med Karin Adelsköld

Publicerad: 20 Maj 2014, 06:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:37

Efter det infekterade bråket mellan Mårten Andersson och Karin Adelsköld – nu bryter Amelia med den kvinnliga komikern.


Ämnen i artikeln:

Amelia

Det uppmärksammade bråket mellan komikerna Mårten Andersson och Karin Adelsköld har i dag tagit ny fart.

Detta då Amelia, som tillsammans med RAW Comedy Club anordnar eventet Comedy Queen, meddelar att tävlingen kommer att genomföras utan Karin Adelsköld.

Det kortfattade mejlet väcker frågor, men när Dagens Media når Amelias chefredaktör Åsa Lundegård vill hon inte ge några kommentarer.

– Jag har full förståelse för att det är en massa frågor just nu. Många ringer, men just nu vill vi fokusera på eventet.

Det alla undrar är ju varför hon inte ska vara med.

– Det är som jag sa, jag förstår att det finns en massa frågor kring det men min hållning just nu är att inte svara på någonting. Jag ska svara på frågorna men jag måste välja rätt forum för det.

Har ni blivit utsatta för någon form av påtryckningar?

– Beslutet är helt och hållet Amelias.

Till Aftonbladet säger Karin Adelsköld så här:

– De tycker inte att det jag gjorde är okej. De hade velat ha en intern diskussion. De menar att jag har kidnappat deras fråga. Det är klart att det måste vara pinsamt för dem att ha allierat sig med den största boven inom svensk standup när de tänkte att det skulle göra något bra för tjejerna.

Bråket mellan Karin Adelsköld och Mårten Andersson uppstod i samband med en diskussion om att RAW Comedy Club bokar få kvinnor.

Bråket blev offentligt när Karin Adelsköld la ut ett mejl från Mårten Andersson där han skrev: " Varför boka kvinnliga komiker när ingen vill se dem".

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Amelia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev