Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Amelia Adamo lämnar S

Publicerad: 28 November 2011, 09:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:49

Efter Bonnier Tidskrifters omorganisation är Amelia Adamo inte längre publisher för skvallertidningen S som hon startade förra året.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterSAmelia Adamo

Amelia Adamo startade skvallersatsningen S i början av förra året tillsammans med chefredaktören Pamela Andersson och Claes de Faire.

Målet var att ge Allers Svensk Damtidning en match på skvallerområdet.

Nu lämnar Amelia Adamo rollen som tidningens publisher.

– Jag har fått den underbara rollen som publisher at large, en mer senior roll där jag gör nedslag på de redaktioner där jag behövs, säger Amelia Adamo till dagensmedia.se.

Efter omorganisationen ingår S i Bonnier tidskrifters affärsområde Kvinna, livsstil& mode, med Linda Grahn som förlagsredaktör. Där ingår även Amelia.

Amelia Adamo behåller dock ansvaret för egna tidningen M.

– Det räcker så. Som senior publisher vill jag ha en friare roll. Rent fysiskt är dock S kvar i närheten av mig, så jag kommer att vara behjälplig när det behövs.

Vilka titlar är du involverad med just nu?

– Det pågår alltid lite olika saker, men det finns inget särskilt projekt som jag kan berätta närmare om just nu, säger Amelia Adamo.

Enligt senaste Orvestomätningen hade S en räckvidd på 75 000 läsare. Svensk Damtidnings räckvidd är 366 000 läsare. Som dagensmedia.se tidigare berättat tvingades tidningen S nyligen att dra in flera tjänster på grund av sparkrav.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev