söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Amanda Schulman ryter till mot Veckans Nu: "Borde skämmas"

Publicerad: 28 maj 2013, 07:29

Aftonbladet-profilen Amanda Schulman sågar kändistidningen Veckans Nu – som hon anklagar för att bidra till en "vidrig syn på kvinnors kroppar".

Ämnen i artikeln:

Frida FörlagAmanda Schulman

DT

Dante Thomsen


" Stjärnornas bästa och värsta strandkroppar – därför hatar och älskar de sina kroppar". Så lyder en av rubrikerna på förstasidan i det senaste numret av Veckans Nu, som ges ut av Frida Förlag.

Men artikeln om "de värsta strandkropparna" är bara den senaste i en lång rad artiklar där Veckans Nu recenserar kvinnors – och mäns – kroppar.

För Amanda Schulman är detta droppen som fått bägaren att rinna över. Nu anklagar hon Veckans Nu samt dess chefredaktör Anders Juhlin för att bidra till en "vidrig syn på kvinnors kroppar".

– Jag tycker att vi har börjat ta oss framåt i Sverige när det gäller den här frågan men Veckans Nu verkar inte ha kommit någonstans. Det känns snarare som att de har gått bakåt i tiden, säger hon till Dagens Media.

Du säger att "det här måste ta slut", har tidningar som Veckans Nu ett stort ansvar när det gäller den här frågan?

– Ja det tycker jag. Alla behöver inte vara politiskt korrekta hela tiden men det här är bara så omodernt. Det sticker i ögonen, det får mig att må dåligt och det känns varken fräscht eller sunt. Jag är inte ensam om den här kritiken och jag tror att de skjuter sig själva i foten med sådana här rubriker.

Du säger att "de" borde skämmas, är det Anders Juhlin du syftar på?

– Absolut, han borde skämmas. Nu vet jag inte vem som har satt den här rubriken men han är ytterst ansvarig. De måste göra om och göra rätt.

Vill du ha en ursäkt?

– Jag tror faktiskt inte att någon bryr sig om en ursäkt. Däremot tycker jag att Veckans Nu ska ta sitt ansvar och jag är helt säker på att de kan sälja tidningar utan så fruktansvärda rubriker över kvinnokroppar.

Även på Veckans Nu:s Facebook-sida har kritiken varit mycket frän med flera upprörda inlägg från privatpersoner.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev