Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Alma Talent säljer alla sina svenska titlar

Publicerad: 22 juni 2020, 11:31
Uppdaterad: 22 juni 2020, 12:15

New Technology Media Group, med Thomas Peterssohn i spetsen, köper Alma Talents medieverksamhet som bland annat omfattar Ny Teknik och Lag & Avtal.

Det finska mediebolaget Alma Talent säljer sin medieverksamhet i Sverige. Det omfattar titlarna Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & ledarskap och Teknikhistoria.


Ämnen i artikeln:

Alma TalentNy Teknik

Köpare är New Technology Media Group AB, där Thomas Peterssohn – tidigare bland annat vd för Mittmedia och TT – är partner och vd. Någon ytterligare information om bolaget framgår inte av pressmeddelandet, och det har i skrivande stund heller inte registrerats något bolag med namnet New Technology Media Group hos Bolagsverket.

Enligt pressmeddelandet vill inte parterna uppge köpeskillingen, men Alma Media bokför en försäljningsförlust på cirka 2,7 miljoner euro.

Alma Talents verksamhet som nu säljs omsatte cirka 8,5 miljoner euro förra året och hade 30 medarbetare.

– Vi tror att det finns en långsiktig potential i digital journalistik för professionella användare och att bolagets titlar, inte minst Ny Teknik, har stora utvecklingsmöjligheter, säger Thomas Peterssohn, partner i New Technology Media Group, i pressmeddelandet.

Alma Talent sålde tidigare i år Affärsvärlden till Börsplus, och 2018 såldes Dagens Media till Bonnier Business Media.

Dagens Media har sökt Thomas Peterssohn.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alma TalentNy Teknik

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev