Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Allt om Vetenskap ynglar av sig

Publicerad: 30 september 2010, 08:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:37

Allt om Vetenskap ger ut en ny tidning med tema historia. Första numret kommer i februari.


Ämnen i artikeln:

Allt om VetenskapAllt om Vetenskap Historia

– Vi har tidigare gett ut tre stycken tematidningar med historiskt material, och det gick så pass bra för dem att vi tänkte släppa den som en egen titel, säger Lasse Zernell, chefredaktör på Allt om Vetenskap.

Ett exakt datum är inte ännu satt, men Lasse Zernell berättar att de planerar släppa tidningen någon gång i februari 2011.

– Vi kommer dock att först ge ut den i december, fortfarande som hängtitel till Allt om Vetenskap.

Tidningen riktar sig till ”alla de historieintresserade som tycks finnas i Sverige” och kommer att bygga på lösnummer. Upplagan kommer att ligga på mellan 10 000 och 15 000, uppger Lasse Zernell, och utgivningstakten är sex nummer per år.

– Men vi vill helst nå över 15 000.

Den senaste tiden har konkurrensen på marknaden ökat, med allt fler historietidningar som ploppat upp. Förlaget Historiska Media – som ger ut bland annat Populär Historia – kommer att lansera sin nya historietidning Biografi i november, och i augusti släpptes Aftonbladets ”Levande Historia”.

– Det verkar ju pågå någon slags breddning av marknaden när det gäller historia. Många försöker nu smalna av och hitta någonting specifikt, när det förr bara fanns breda titlar, säger Lasse Zernell.

Hur ska ni särskilja er?

– Vi kommer att vara hyfsat breda, men kommer samtidigt försöka ha ett eget litet stuk på tidningen. En stor och lång del kommer vi att ägna åt ett specifikt tema.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev