Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Allt om resor hänger löst

Publicerad: 2 Oktober 2012, 11:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

De tuffa besparingarna fortsätter på Bonnier Tidskrifter. Enligt uppgift till dagensmedia.se planerar förlaget att skrota Allt om resor, och ser samtidigt över flera andra titlar.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Bonnier Tidskrifter kämpar med fallande upplagor och räckvidd, sedan 2007 har förlaget fått se sitt rörelseresultat krympa från 96 miljoner kronor till 18 miljoner kronor förra året.

Mot bakgrund av det lanserade Bonnier Tidskrifter tidigare i år ett omfattande sparpaket som innebar att 70 av de omkring 500 anställda tvingades sluta.

Enligt uppgift till dagensmedia.se har förlaget nu fattat beslut om att se över en rad titlar.

En av de som enligt uppgift går i graven är Allt om resor. Något formellt beslut ska dock inte ha fattats av styrelsen för Bonnier Tidskrifter, som samlas nästa gång först i november.

För andra titlar ses utgivningstakten över, bland annat ska Allt i hemmet enligt uppgift få en bantad utgivning.

Mats Carleson, vd för Bonnier Tidskrifter, säger till dagensmedia.se att "frågan är för tidigt ställd":

– Om vi ändrar utgivningsfrekvens så sker det i samband med budget. Vissa år ändrar vi utgivningsfrekvens, andra år inte. Budgeten godkänns av styrelsen i slutet på november. Så du är välkommen att återkomma längre fram.

Bonnier Tidskrifter har tidigare skrotat flera av sina mindre lönsamma titlar. I slutet av förra året lades storsatsningen Yourlife ned, och vid årsskiftet försvann Laga Lätt. Visage kapades efter bara två nummer.

Dessutom har både Veckorevyn och Resumé tvingats att minska utgivningstakten det senaste året.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.