Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Aller planerar stort sparpaket

Publicerad: 27 Mars 2018, 10:10
Uppdaterad: 27 Mars 2018, 11:56

Bild 1/2  

UPPDATERAD. "Vi, precis som alla i vår bransch, arbetar kontinuerligt med omställningar och vi utvecklar nu en helt ny organisationsstruktur", säger Aller Medias vd Bodil Ericsson Torp till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Aller Media står inför en övergripande omorganisation och kostnadsbesparingar. Det framgår av ett internt meddelande som Dagens Media har tagit del av.

"Som ett resultat av den dramatiska nedgången på marknaden för vår printaffär, behöver vi ta ett helt nytt grepp kring vår kostnadskostym och utformningen av vår organisation", går det bland annat att läsa i det interna meddelandet.

Enligt meddelandet ska Aller Medias print-omsättning minska med omkring 70 miljoner kronor årligen och därför ska nu bolaget vilja minska sina kostnader med 110 miljoner kronor.

"Detta ger oss handlingsutrymme att satsa på vår digitala agenda och förvärv. Det kommer att innebära uppsägningar inom alla delar av företaget", lyder meddelandet.

För Dagens Media bekräftar Aller Medias vd Bodil Ericsson Torp bolagets kostnadsbesparingar, samt att det kommer att ske en omorganisation.

"Vi gör flera satsningar i vår affär som riktar sig främst digitalt. Vi, precis som alla i vår bransch, arbetar kontinuerligt med omställningar och vi utvecklar nu en helt ny organisationsstruktur. Det innebär effektivare lösningar som ger oss kostnadsbesparingar, samtidigt som vi också möter konsumenternas mediebehov i större utsträckning", skriver Bodil Ericsson Torp i ett mejl till Dagens Media och fortsätter: 

"För att fortsätta att utvecklas både organiskt, men också via förvärv, så är det viktigt att vi håller en lönsam affär framåt. Just nu pågår ett internt arbete kring hur vi väljer att formera oss". 

Dagens Media skrev tidigare i år om att Aller Media gör förändringar i sin layout-avdelning när mediehuset beslutade att flytta delar av sin sidproduktion från Sverige.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.