Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Aller media säljer huset – flyttar till Malmö

Publicerad: 18 Januari 2016, 09:38
Uppdaterad: 18 Januari 2016, 15:11

Aller Media är hårt pressat efter prenumerationshaveri och dyra uppköp. Nu överväger tidskriftsbjässen att flytta verksamheten från Helsingborg till Malmö, kan Dagens Media avslöja.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Tidskriftsjätten Aller Media har många år av god lönsamhet bakom sig. Enligt uppgift till Dagens Media ska det brutna räkenskapsåret 2014/2015 dock vara ett undantag.

Det stora haveriet efter bytet av prenumerationssystem ska vara en av anledningarna. Enligt Resumé ska även en större nedskrivning av värdet på Frida förlag, som Aller Media köpte 2008, spela in vilket leder till en förlust.

Tidningen uppgav i höstas att Aller Medias ledning tänkte sälja huvudkontoret och flytta verksamheten till Stockholm.

Dagens Media kan nu avslöja att de omkring 200 personer som jobbar på Aller Medias huvudkontor på Landskronavägen i Helsingborg i dag väntas få information om flytten. Men det blir inte till Stockholm. Ledningen planerar nu att flytta huvudkontoret till Malmö, erfar Dagens Media. Förlagshuset på Landskronavägen ligger enligt uppgift till Dagens Media ute till försäljning.

Dagens Media har under måndagsmorgonen sökt Allers vd Bodil Eriksson Torp och kommunikationschefen Kristina Hagbard.

Marie Schultz, fackklubbsordförande och arbetstagarrepresentant i Aller Medias styrelse uppger att hon är ”belagd med tystnadsplikt” gällande en eventuell flytt.

– Du får söka vår företagsledning, som kanske har något att berätta efter elva. Det enda jag kan säga är att jag just nu är på väg till en förhandling om en eventuell flytt av verksamhet från Helsingborg till Malmö, sade hon när Dagens Media fick kontakt vid 10-tiden på måndagsförmiddagen.

Aller Media är, tillsammans med Bonnier Tidskrifter, ett av Sveriges absolut största tidskriftsförlag. Bland titlarna finns Elle, Café och Hänt i veckan.

Enligt det senaste bokslutet omsatte förlaget 1,5 miljarder kronor och levererade ett rörelseresultat på 78 miljoner kronor.

Uppdatering:

Uppgifterna om en flytt bekräftades av Aller Media några timmar efter att denna artikel publicerats.

Aller Medias huvudkontor (den operativa företagsledningen) flyttar dock inte med till Malmö, utan har sedan 1 januari sin bas i Stockholm.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.