onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Allas startar kroppsupprop inför beach 2019

Publicerad: 24 juni 2019, 09:06

Kvinnosajten Allas.se startar uppropet #släppsarongen

Webbtidningen Allas.se uppmanar kvinnor att dumpa sina kroppskomplex – startar uppropet #släppsarongen.

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Aller medias digitala satsning Allas.se drar igång hashtaggen #släppsarongen inför årets strandhäng. 

– Med det här uppropet vill vi inkludera alla kvinnokroppar, uppmana till att vägra strandskam och inspirera till att göra beach 2019 till allas, säger Cecilia Ahle, videoredaktör på allas.se, i en kommentar. 

Enligt sajten så skyler många kvinnor sina kropper eller undviker helt stranden på grund av kroppsskam. Många läsare har delat med sig av sina historier. Nu vill Allas hjälpa till för att ändra på det. 

– Vi är rörda av allt engagemang. Och vi har blivit ännu mer övertygade om att just den här typen av upprop behövs, säger Cecilia Ahle.

Medverkar i kampanjen gör bland andra: Annika Leone, Anna ”Apan satt i granen” Davidsson, Sanna Lundell, Linda-Marie Nilsson, Carin da Silva, Nina Campioni, Sophia Anderberg, Malin Perlestam, Elise Sjödahl, Inaam Arabi, Ann-Katrin Åkesson, Fanny Fallesen, Moha Frikraft och Hanna Öhman. 

– Genom att stötta en sånt här upprop når vi ut till fler som kanske blir peppade. Ju fler vi är som säger samma sak fast på olika sätt, till slut så kanske det klickar till. Det kan vara skönt att höra det från en person som är offentlig som man kanske tror känner sig supertrygg i sin kropp, säger Carin da Silva, dansare och bloggare, i en kommentar. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev