lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Allas avslöjade vinnaren av Hela Sverige bakar i förväg

Publicerad: 7 december 2022, 08:19

I senaste upplagan av Allas avslöjas vinnaren av Hela Sverige bakar – innan finalen har hunnit sändas.

Foto: Cecilia Möller/TV4 + Allas

I kväll är det final i TV4:s Hela Sverige bakar. Men för Allas prenumeranter är årets vinnare redan känd. ”Vi har full förståelse för att läsare och tittare blir besvikna”, säger Jenny Norberg, content director Aller Media Food.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På onsdagskvällen sänds finalen av årets upplaga av TV4:s Hela Sverige bakar, där tolv deltagare tävlar om titeln ”Sveriges bästa hemmabagare” samt möjligheten att ge ut sin egen bakbok.

Men för delar av publiken är spänningsmomentet i år borta. Det eftersom tidningen Allas har publicerat en segerintervju i sin senaste utgivna tidning, som landade i prenumeranternas brevlåda i förrgår och på magasintjänsten Readly i dag.

I tidningen publiceras namn och bild på vinnaren, Sophie Dahlbäck, på en helsida där hon också delar med sig av ett recept på chocolate chip cookies.

Allas är inte med i TS, men enligt senaste Orvesto Konsument har tidningen en räckvidd i print inklusive e-tidning på 203.000.

I ett mejl till Dagens Media beklagar Jenny Norberg, content director Aller Media Food, det inträffade.

– Vi har full förståelse för att läsare och tittare blir besvikna. Naturligtvis är det inget som vi önskade skulle hända. Det har skett ett misstag internt som gjort att intervjun hamnade i ett för tidigt nummer. Vi har varit i kontakt med ansvarig pr-byrå som förstår att det helt enkelt handlar om ett misstag, skriver hon och fortsätter:

– Allas läsare har ett stort intresse för mat- och bakningsprogram på tv, är nyfikna på alla deltagare, programledare samt vinnare och vill gärna möta dem i tidningen också, men självklart vill de inte veta något om vinnaren förrän tävlingen är avgjord. Det ber vi om ursäkt för.

Enligt Jenny Norberg är Allas rutiner kring hantering av förhandsinformation med förbehåll gällande publiceringsdatum i dag väl utarbetade.

– Men vi kommer att se över dem en extra gång för att säkerställa att det här inte upprepas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev