Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Albinsson & Sjöberg: "Vi har lagt ett varsel"

Publicerad: 5 Oktober 2012, 08:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Stig Sjöberg, publisher på Albinsson & Sjöberg, berättar för dagensmedia.se om beslutet att varsla tolv tjänster.


I dag skrev dagensmedia.se om att motorförlaget Albinsson & Sjöberg kan komma att minska personalstyrkan med tolv tjänster.

Stig Sjöberg berättar för dagensmedia.se att förlaget nu har lagt ett varsel.

– Vi har beslutat att dra ner lite grann på de fasta kostnaderna. Det handlar om tolv tjänster och en viss del av tjänsterna är vakanta. För ordningens skull har vi lagt ett varsel, säger han.

Varslet innebär att antalet tjänster inom verksamheten minskas från 92 till 80. Enligt Stig Sjöberg är det inte klart exakt vilka andra förändringar som tidningarna kommer att genomgå.

– Vi har inte för avsikt att lägga ner några tidningar, men vi ska titta på utgivningsfrekvensen på några tidningar. Hur det kommer att se ut är dock inte klart än, säger han.

Hur har personalen tagit informationen?

– Med fattning. Alla är medvetna om hur det ser ut i vår bransch. Vi har varit tydliga med att kommunicera att några tidningar har drabbats av ett minskat läsande. Vi har förlorat vissa av läsarna till nya smarta telefoner. Vi har konstaterat att det är så.

Förhandlingarna med facket kommer att inledas nästa vecka och nedskärningarna beräknas vara klara till årsskiftet.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.