Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Åland får ny ekonomitidning

Publicerad: 13 oktober 2020, 08:55

Ekonomijournalisterna Fredrik Rosenqvist och Jörgen Pettersson har startat tidningen Ålands Handel.

Den nya tidningen, Ålands Handel, ska ha fokus på näringsliv och företagande. Målet är att bli Nordens största tidning inom det redaktionella bevakningsområdet.

Ämnen i artikeln:

Åland

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den första utgåvan av Ålands Handel har redan gått till tryck och landar i brevlådorna hos 14.000 åländska hushåll och företag denna vecka. Sammanlagt är planen att ge ut fyra nummer om året. Bakom tidningen står två mångåriga ekonomijournalister, Fredrik Rosenqvist och Jörgen Pettersson.

– Det hör inte till vanligheterna att det grundas nya tidningar, så det känns både roligt och spännande. Vårt syfte med Ålands Handel är att bidra till ett friskt och växande näringsliv genom att vara en källa till inspiration, kunskap och glädje, säger medgrundaren och den ansvariga utgivaren Fredrik Rosenqvist.

Det redaktionella arbetet utgår från Åland. Det gör också inledningsvis tidningens redaktionella fokus. Med tiden är dock ambitionen att bredda det geografiska bevakningsområdet – och ambitionsnivån är hög.

– Ålands Handel är en långsiktig satsning. Vi tror stenhårt på tidningens inriktning, ton och förmåga att leverera en typ av ekonomijournalistik som vi tycker saknas i dagens medielandskap. Vårt långsiktiga mål är att Ålands Handel ska bli Nordens största tidning inom ekonomi och näringsliv, säger Fredrik Rosenqvist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev