Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Aktiespararen norpar börsredaktör från Affärsvärlden

Publicerad: 16 September 2013, 06:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Agnetha Jönsson lämnar Affärsvärlden för Aktiespararen. Tidningen tar även in Affärsvärldens krönikör Johan Hakelius som ny krönikör.


Ämnen i artikeln:

TalentumAffärsvärlden

Affärsvärldens börsredaktör Agnetha Jönsson lämnar sitt jobb för att gå till Aktiespararnas medlemstidning Aktiespararen där hon får motsvarande roll.

Agnetha Jönsson har tidigare arbetat med värdepapper, bland annat hos SEB och Matteus Fondkommission. Hon har även ett förflutet på tidningen Privata Affärer.

– Dels har jag varit här i sex år dels får jag jobba med nya saker och får nytta av mina kompetenser från tidigare jobb, vilket känns spännande, säger Agnetha Jönsson till Dagens Media.

Aktiespararens chefredaktör Gösta Carlberg har även han ett förflutet som reporter på Affärsvärlden.

Jon Åsberg, chefredaktör på Affärsvärlden säger till Dagens Media:

– Det är alltid tråkigt att förlora en duktig medarbetare. Samtidigt önskar jag henne lycka till och hoppas att vi hittar en lika bra eller bättre börsredaktör.

Samtidigt meddelar Aktiespararen att de värvat Johan Hakelius som ny krönikör. Han är i dag en av Affärsvärldens mest lästa krönikörer.

– Jag tycker det är roligt att han är efterfrågad. Egentligen ser jag inte Aktiespararen som en konkurrent. Dels är de en medlemstidning. Dels skriver de bara om börsen, medan vi bevakar andra områden som exempelvis svenskt näringsliv och ekonomi ur ett internationellt perspektiv, säger Jon Åsberg.

Johan Hakelius kommer att stanna kvar som krönikör på Affärsvärlden trots det nya uppdraget.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TalentumAffärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.