Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Åka Skidor byter chefredaktör

Publicerad: 24 november 2022, 11:52

Niclas Sjögren ska bland annat utveckla Åka Skidors digitala strategi.

Foto: Johan Gustafsson/G40 Studio

Niclas Sjögren intar rollen som ny chefredaktör på skidmagasinet Åka Skidor.

Ämnen i artikeln:

EgmontNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Niclas Sjögren, som har en lång bakgrund som skribent och redaktör inom utomhus, äventyr och skidor, blir ny chefredaktör för Åka Skidor. Därmed tar han över efter tidigare frilansande chefredaktör Tobias Liljeroth. Bakgrunden till chefredaktörsbytet är att Story House Egmont har gjort ett omtag kring titeln vilket lett till att avtalet med Tobias Liljeroth avslutats. 

Niclas Sjögren beskrivs i Egmont Story Houses pressmeddelande som ett välkänt namn i branschen. 

– Jag ser verkligen fram emot detta spännande och inspirerande uppdrag. Åka Skidor har en närmast unik position och unikt varumärke i skidsverige. Det kommer vi på redaktionen att förvalta och förhoppningsvis förfina genom att låta papperstidningen fortsätta att vara en ikonisk premiumprodukt, säger Niclas Sjögren, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt ska vi utveckla den digitala strategin och placera den väldigt nära alla communityn, som tar del av och lever med skidkultur och Åka Skidor.

Det första numret av Åka Skidor kom ut 1974 och tidningen ägs av Story House Egmont. Niclas Sjögren tillträder sitt nya uppdrag den 1 december 2022. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev