Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Aftonbladet startar sportmagasin

Publicerad: 17 oktober 2019, 09:39

Nya magasinet Sporthelg från Aftonbladet.

I helgen är det premiär för Aftonbladets nya sportmagasin – Sporthelg.


Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladet

Sporthelg är ett 52-sidigt magasin som ska säljas under hela helgen, till en kostnad av 29 kronor. Premiärutgåvan finns i butik från och med imorgon 18 oktober.

Sporthelg ska ses som ett komplement till Sportbladet. Magasinet ska bland annat innehålla intervjuer med aktuella profiler, långläsning, fördjupningar inom Premier League och Allsvenskan, V75 och Stryktipset, sportquiz och en tv-guide.

– Sporthelg är Sveriges första och enda helgmagasin om sport. Det finns en efterfrågan på mer sportjournalistik i print på helgerna då det finns tid att fördjupa sig eller, kanske, nörda ner sig i resultatbörsen, säger Johan Larsson, redaktör för Sporthelg, i ett pressmeddelande.

– Det blir ett lyxigt magasin med de bästa bilderna, de vassaste sportpennorna och de nördigaste tabellerna – allt till ett kaxigt pris.

Sporthelg ska ges ut varje vecka.

Aftonbladet har även tidigare givit ut ett sportmagasin. Magasinet S gavs ut mellan 2002 och 2009, men lades ner då det inte bar sig ekonomiskt.

Konkurrenten Sportexpressen ger sedan i våras varje vecka ut en extra tjock sportbilaga – dock på 28 sidor.

I mitten av 1990-talet gav Expressen ut veckotidningen Sport & Sånt, vilket kan sägas vara en förlaga till dagens Sportexpressen.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev