Aftonbladet skrotar Levande Historia

2011-12-02 13:08  

Aftonbladets bilaga Levande Historia lanserades för ett år sedan men har inte levt upp till förväntningarna. Nu kan dagensmedia.se berätta att den läggs ned.

– Tidningen har gått med vinst men inte så mycket som vi önskat. Vi har höga krav på våra upplagor så därför har vi tagit beslutet att lägga ned den, säger Anna Kult, featurechef Aftonbladet.

Historiesegmentet har haft en stark utveckling de senaste åren – varför fungerade inte er tidning?

– Det är jättesvårt att svara på. Tidningen var välgjord och mycket uppskattad men konkurrensen i segmentet är hård.

Åke Persson som var redaktör för tidningen slutade redan i somras och arbetar i dag på tidningen Vi. Efter honom har Yvonne Westerman och Niclas Vent alternerat som redaktörer. De medarbetare som arbetat med Levande Historia blir alla kvar på Aftonbladet. En del av dem kommer också att jobba vidare med en ny titel som Aftonbladet planerar för att ersätta Levande Historia.

– Den kommer att lanseras i början av nästa år men mycket mer än så kan jag inte säga om den nya bilagan, säger Anna Kult.

Det sista numret av Levande Historia kommer nu på måndag, den 5 december.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt