Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Aftonbladet outsourcar magasin till Bonnier

Publicerad: 16 april 2015, 08:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

Aftonbladets magasin Resa, Härligt Hemma och Wellness ska i fortsättningen produceras av det nystartade Bonnier Tidskrifter Content.


Ämnen i artikeln:

BonnierSchibsted

I november förra året skrev Dagens Media att outsourcningen av Aftonbladets featureavdelning beror på att Aftonbladet ska spara 40 miljoner kronor. I samband med detta försvann ett flertal tjänster från Aftonbladet.

I dag blev det klart att de som ska producera Aftonbladets magasin Resa, Härligt Hemma och Wellness är konkurrenten Bonnier. Produktionen skers genom nystartade Bonnier Tidskrifter Content.

– Jag är mycket nöjd med att vi har fått till det här samarbetet med Bonnier Tidskrifter Content. De har gedigen erfarenhet av att göra magasin och kan både målgrupp och marknad, säger Anna Strömberg, printchef för magasin på Aftonbladet, i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Nu när vi tagit beslutet att inte producera de här tre magasinen inhouse längre, känns det tryggt att de produceras på Bonnier Tidskrifter Content.

Ansvaret för det nya content-området ska ligga hos publisher Åsa Rydgren.

– Vi är verkligen glada över det här nya samarbetet. Det som förr ansågs som oheliga allianser blir alltmer en del av dagens mediemarknad, säger Åsa Rydgren i ett pressmeddelande.

Produktionen övertas den 1 juli och Aftonbladets tre titlar kommer fortfarande att ges ut under Aftonbladets egna varumärke.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.