lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Affärsvärlden inleder samarbete med Forbes – och kartlägger de förmögna

Publicerad: 5 april 2022, 13:06

Affärsvärlden inleder samarbete med Forbes: ”Samarbetet kommer ge oss och våra läsare material som är världsunikt”, säger Max Jedeur-Palmgren.

Idag publicerade den amerikanska tidningen Forbes en lista på världens dollarmiljardärer. Samtidigt inleder magasinet ett samarbete med Affärsvärlden som kartlägger Nordens allra rikaste personer. ”Samarbetet kommer ge oss och våra läsare material som är världsunikt”, säger Max Jedeur-Palmgren, redaktör på Affärsvärlden.

Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Sedan i vintras har Affärsvärldens reportrar och analytiker granskat årsredovisningar, rapporter och sammanställt uppskattningar på onoterade innehav. Resultatet blir ett samarbete med det amerikanska magasinet Forbes där Affärsvärlden står för den nordiska bevakningen av Forbes ansedda lista över världens alla dollarmiljardärer.

Resultatet av samarbetet kommer att synas i både Forbes olika kanaler och i Affärsvärlden, som planerar regelbundna publiceringar av materialet i tidningen och på deras nyhetssajt.

LÄS OCKSÅ: Konkurrenterna utnyttjar ilskan mot Flowy: ”Missnöjet tacksamt för oss” 

– Forbes miljardärslista är ett av ekonomijournalistikens främsta varumärken, och Affärsvärlden är Sveriges ledande ekonomimagasin. Samarbetet kommer ge oss och våra läsare material som är världsunikt, säger Max Jedeur-Palmgren, redaktör på Affärsvärlden till den Egan tidningen och tillägger:

– Forbes, som bara har 104 års erfarenhet, har säkert en hel del att lära sig av Affärsvärlden som bevakat näringsliv och affärer sedan 1901.

Enligt Affärsvärlden kan Norden räkna in fem nya dollarmiljardärer efter ett starkt börsår 2021. Bland dessa är Sven Hagströmer, Evolution-grundarna Jens von Bahr och Fredrik Österberg och norska investeraren Erik Must.

Rikast i Sverige är fortsatt Stefan Persson, skriver tidningen. Dock ska han tappa placeringar i världslistan och hamnar ”bara” på plats 94 av världens allra rikaste personer. För tio år sedan kvalade han in på topp tio-listan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev