Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Affärsvärlden Fastighet rekryterar ny reporter – breddar bevakningen

Publicerad: 17 februari 2021, 07:23

Peter Benson är chefredaktör för Affärsvärlden som sedan förra året ges ut av Börsplus och som nu anställer en ny fastighetsreporter.

Foto: Affärsvärlden + skärmdump.

Tidningen Affärsvärlden ökar sin bevakning av fastighetssektorn – och rekryterar en fastighetsreporter som ska bevaka marknaden och investeringar i branschen.

Ämnen i artikeln:

AffärsvärldenDagens IndustriAlma TalentTalentumNy TeknikPeter Benson

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Under februari ska Affärsvärlden bredda sin bevaknings inom fastigheter och en fastighetsjournalist har rekryterats, enligt ett pressmeddelande. Det framgår dock inte vem reportern är. 

Bevakningen ska ta ta plats i samtliga kanaler, såväl i print som digitalt och även få en egen landningssida. Det finns även ett tydligt mål om att konkurrera med Dagens industri på fastighetsområdet, framgår det. Och det ska läggas mycket fokus i bevakningen på investeringsmöjligheter i fastighetssektorn. 

– Den redaktionella idén är att Affärsvärlden Fastighet ska vara Sveriges bästa tjänst för privatpersoner med intresse för fastighetssektorn i allmänhet och fastighetsinvesteringar i synnerhet, säger Affärsvärldens chefredaktör och ägare Peter Benson, i en kommentar. 

Affärsvärlden gavs fram till slutet början av förra året ut av finskägda förlaget och mediehuset Alma Talent. Men den 1 mars sålde Alma Talent Affärsvärlden till Börsplus

LÄS MER: Alma Talent säljer Affärsvärlden 

Redan i augusti 2019 stod det dock klart att Alma Talent inte längre skulle få ge ut Affärsvärlden. 

Stiftelsen bakom tidningen, som äger både utgivningsbeviset och varumärket, valde att teckna avtal med Börsplus – som ägs av ekonomijournalisten Peter Benson, som även är tidningens chefredaktör. Vi den tiden hade finska Alma Talent, tidigare Talentum, gett ut Affärsvärlden i drygt 15 år.

Alma Talent är en del av det finska storförlaget Alma Media. Men den svenska verksamheten har bantats ned rejält de senaste åren. Idag ger svenska Alma Talent ut Ny Teknik, Lag & Avtal och Arbetarskydd.

LÄS MER: Stiftelsen Affärsvärlden om valet av Börsplus: ”Många var intresserade”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev